Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Який урок Вам подабається найбільше?
Total 54 common:people_all_forms
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 39 common:people_all_forms

20 сайтів, програм і додатків для підвищення ефективності навчання. Рекомендовано вчителями

Date: 15 грудня 2017 о 16:22, Refreshed 15 грудня 2017 о 16:51
6,273 view

У сучасному світі технологій від інновацій в освітньому процесі нікуди не дітися. Фахівці, спікери відомої освітньої платформи TED виділили 20 додатків і сайтів, які допомагають зробити процес навчання більш цікавим і відповідають сьогоднішньому дню.

TED-Ed

Більше 250 тисяч учителів використовують цей інструмент, щоб розбавити досліджувану тему, часом досить-таки нудну, цікавим контентом для учнів.

Haikudeck

Завдяки цьому додатку студенти можуть створювати красиві презентації - відмінний варіант для візуалізації коротеньких текстів і віршів.

Duolingo

Одна з найпопулярніших в світі платформ для вивчення іноземних мов. А незалежне дослідження університетів City University of New York і University of South Carolina підтвердило, що 34 години навчання з Duolingo приблизно рівні семестру навчання в університеті.

Draw and Tell

Додаток для дітей будь-якого віку, розвиваюче творчі навички і допомагає яскравіше проілюструвати їх розповідь або твір.

Animoto

За допомогою Animoto учні можуть створювати цікаві відео. Додаток дозволяє вибирати тему, музику, зображення, відео, додавати текст і створює відео протягом декількох хвилин. Ділитися ним можна за допомогою соціальних мереж, YouTube або додавати в портфоліо учня.

iMovie

Ще одне популярне додаток для створення відеороликів, яке може стати в нагоді студентам, які працюють в групах, для створення проектів або презентацій.

Instructables

Сайт, на яких можна знайти понад 100 тисяч інструкцій для наукових експериментів і проектів, які можна зробити своїми руками. Якщо учні самі створюють щось досить незвичайне і оригінальне, вони також можуть поділитися тут своїми ідеями з іншими користувачами.

Hopscotch

Hopscotch дозволяє учням глибше зрозуміти принципи програмування через придумування і створення власних комп'ютерних ігор.

Tinkercad

Додаток, що надає можливість навчитися працювати з 3D графікою.

- Читайте також: Як вчити дітей і підлітків програмування?

На кожен день

Explain Everything

По суті програма являє собою інтерактивну дошку, яка може виступати в ролі допоміжного інструменту при поясненні матеріалу.

Educreations

Ще один інструмент для роботи з відео, що допомагає учням краще сприймати інформацію. Створюючи ролики, вчителі можуть самостійно записувати свій голос за допомогою гаджетів, додавати графіки, зображення і ділитися ними на Facebook, Twitter, YouTubе.

Oxford Dictionaries

Словник онлайн, в якому можна знайти значення і походження слів в англійській мові.

Для роботи над проектами та спілкування

Slack

Slack створений спеціально для ведення групових проектів і призначений для чатів і бесід між співробітниками. За допомогою програми можна обмінюватися повідомленнями і файлами прямо всередині нього, а також згадувати інших користувачів і бесіди, які називаються Channels.

Google Apps for Education

GAFE - безкоштовний сервіс для шкіл, що надає можливість ділитися файлами в режимі реального часу, а також завантажувати інформацію в «хмару».

Schoology

Платформа, по принципам роботи нагадує Facebook, але з ухилом в шкільний процес. Вчителі використовують програму для створення сторінки класу, де можна ділитися домашніми завданнями, відео та посиланнями.

MindMeister

MindMeister вважається кращим онлайн додатком для майндмеппінга. З безкоштовними мобільними додатками для iPhone, iPad і Android користувачі можуть застосовувати його для поліпшення продуктивності і використання своїх креативних ідей в школі, вдома, в офісі і навіть в дорозі. Програма дозволяє працювати разом і влаштовувати брейнсторминг онлайн, планувати проекти, створювати презентації і використовувати всю міць ментальних карт в освіті.

Wikispaces

Ресурс, що дозволяє створювати віртуальний клас, де студенти і вчителям можуть спілкуватися, обговорювати проекти і працювати над завданнями в режимі реального часу.

Для встановлення зворотного зв'язку зі студентами та батьками

ClassDojo

Додаток для активної роботи з класом і батьками. З ClassDojo можна ділитися всіма чудовими подіями, які сталися з учнями, а також відправляти миттєві повідомлення батькам і робити розсилку.

Moodle

В системі Moodle можна створювати і зберігати електронні навчальні матеріали та здавати послідовність їх вивчення. Електронний формат дозволяє використовувати в якості підручників інтерактивні ресурси будь-якого формату від статті у Вікіпедії до відеоролика на YouTube. Також Moodle орієнтована на спільну роботу, в ньому передбачена маса інструментів: вики, глосарій, блоги, форуми, практикуми. При цьому навчання можна здійснювати як асинхронно, коли кожен студент вивчає матеріал у власному темпі, так і в режимі реального часу, організовуючи онлайн лекції та семінари.

Google Forms

З Google Формами можна швидко про провести опитування, але скласти списки, зібрати адреси електронної пошти для розсилки новин і навіть провести вікторину.

- Читайте також: 20 додатків для підвищення продуктивності

Джерело: blog.ed.ted.com

Comments:
Only authorized users can leave comments.